Nadat Yves en Petra jarenlang een druk zakenleven hebben gehad, zei Yves plots tegen Petra: “Ik ben het hier beu!”
Waarop Petra hem antwoordde: “Waar gaan we naartoe?”

Het zuiden van Frankrijk was geen optie voor hen: te koud in de winter en te veel in het Europese ‘hokjesdenken’. Het klimaat moest toch het hele jaar door gunstig zijn, maar tegelijk hadden ze geen zin in een groot uurverschil met België (jetlag weet je wel).

Net na de eeuwwisseling, in 2001, komen Petra en Yves voor het eerst op vakantie in Kenia. En of het liefde op het eerste zicht was! Zowel met het land, de altijd goedlachse bevolking, het aangename klimaat,…

Tijdens een ritje met de quad botsen ze op een stuk bouwgrond langs de kust van Diani beach. Amper één jaar na hun eerste bezoek aan het land waren Petra en Yves trotste eigenaars van een twee hectare groot terrein op 50km van de internationale luchthaven in Mombassa.

Pittig detail: het stuk dat ze kochten was enkel bereikbaar via het strand. Er waren geen wegen of andere accommodaties beschikbaar. Op het domein zelf was er enkel een wildgroei van planten en struiken, waar ze zich letterlijk een weg doorheen dienden te kappen om te zien hoe groot het stuk nu eigenlijk was dat ze hadden gekocht.

Na enkele moeilijke jaren, zowel op privévlak als op zakelijk vlak, slaagde het koppel er toch in om in die ondoordringbare jungle een luxe buitenverblijf neer te poten met respect voor natuur en mens. ZumZum Beachhouse was geboren! Deze oase van luxe en rust ligt midden in het groen, met als kers op de taart een groot privé-strand langs de Indische Oceaan.

In 2020 ontvangt ZumZum Beachhouse zijn eerste bezoekers!

Welkom bij Petra en Yves,

Hakuna Matata!