Aan dek van een volwaardige Big Game Boat meet je je kracht, behendigheid én strategisch inzicht met de wat grotere bewoners van de Indische Oceaan: tonijnbarracudadorade, …

Walvishaaienhaaien of dolfijnen houden je intussen gezelschap. Kenia staat bekend om de hoge kwaliteit van het Big Game Fishing.

Halve dag Big Game Fishing Trip (6 uur)

Je vertrekt om 06:30 en na het afmeren volgt er een veiligheidsbriefing aan boord door de bemanning. Daarna verlaat je de ‘mlango’ (Kiswahili voor deur) , de doorgang naar de open zee.
Afhankelijk van de doelsoort, zal de kapitein eerst naar aasscholen zoeken om de beste kans te hebben om een grote vis te haken, aangezien vers aas beter is dan bevroren aas.

De boot zal je binnen de 15 minuten en 45 minuten naar de visgronden brengen, waarna de lijnen door de bemanning worden bepaald en het vissen serieus begint.

Wanneer een vis binnenkomt, afhankelijk van je vaardigheidsniveau, zal de bemanning de vis voor je haken of je kunt zelf proberen de vis te haken en op de boot te vechten.

Eenmaal bij de boot worden billfish gelabeld. Eenmaal ze rustiger geworden zijn en het zeker is dat ze het overleven, kan er een foto met de vis te worden gemaakt. Daarna wordt de vis opnieuw vis uitgezet en dit proces herhaald.

Kort na het verlaten van het strand en wanneer het vissen begint worden er koffie en thee met lokale delicatessen geserveerd. Er zijn ook traditionele sandwiches, water en frisdrank verkrijgbaar.

Terugkeer naar de ligplaats is ongeveer 6,5 uur na vertrek en sterk afhankelijk van het getij.

Volledige dag Big Game Fishing (10 uur)

Het verloop is hetzelfde als bij de reis van een halve dag, maar op deze reis kan makkelijker gevist worden op Marlijn omdat er meer tijd beschikbaar is om tot in het midden van het Pemba-kanaal te komen. Vertrek voor de volledige dag is 06:30 uur.

Het is ook mogelijk om overdag op Broadbill Swordfish te vissen. Hierbij blijft de boot relatief staionair en wordt met een aas met haken op een diepte van 500 meter gevist. Deze methode is vrij succesvol gebleken langs de kust van Kenia.

Tijdens deze reis wordt een volledige sandwichlunch verzorgd en mocht je het geluk hebben om ’s ochtends een kleine vis te vangen, dan bereidt de bemanning een warme lunch aan boord.

Rond 16u30 keert de boot terug naar de ligplaats, waarna het tijd is voor een koel drankje aan de bar en na te keuvelen over de gebeurtenissen van de dag.