Het zuidelijke kustgedeelte van Kenia biedt enkele van de beste duikplekken en riffen van het land. Het Diani Beach-gebied van dit stuk kustlijn heeft ook een ongelooflijke gemeenschap van schildpadden, een gezonken scheepswrak en van november tot februari is er kans om walvishaaien te spotten.

Duiken voor kinderen

Water, plezier en avontuur zijn ingrediënten voor een geslaagde familievakantie. Met een PADI-duikcursus kunnen ook de kinderen van deze drie ingrediënten genieten.

Van de opwinding van de eerste ademhaling onder water tot het ontdekken hoe gemakkelijk het is om salto’s te maken terwijl je je totaal gewichtloos voelt, van het leren monteren van duikuitrusting tot het verkennen van ongelooflijke riffen. Stuur de kinderen op hun eerste magische onderwaterwonderlandavontuur naar enkele van de meest bekende duikplekken van Kenia – het wordt een vakantie die ze zich een leven lang zullen herinneren.

Het duikcentrum biedt een reeks cursussen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en die voldoen aan de hoge veiligheidsnormen die zijn opgesteld door PADI, de wereldleiders in duikopleidingen. 

Cursussen variëren van slechts een paar uur tot de volledige Junior Open Water-cursus, die 3-5 dagen duurt.

De beste duiklocaties van Kenia

De wateren voor Diani Beach en de zuidkust van Kenia bieden enkele van de beste duikplekken van het land, en zijn geschikt voor duikers van alle ervaringsniveaus. Deze duikplekken bieden je ongelooflijke onderwaterervaringen met kleurrijk koraal en vissen, tot  een ontmoeting met de grootste vis in de oceaan: de walvishaai. 

Voer hier nog enkele van de vreemdste, meest kleurrijke en eenvoudigweg bizare beestjes en het macroleven aan toe en het wordt duidelijk waarom duikers keer op keer terugkeren. Laten we daarbij het scheepswrak van wereldklasse en de profielschildpad kolonie niet vergeten.