Dag 1

ZumZum Beachhouse naar Tsavo West National Parc

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald om vervolgens richting Tsavo West te vertrekken (ongeveer 220 km).

Waaraan mag u zich verwachten tijdens de rit?

Het wordt een allesbehalve saaie rit. Tijdens deze 4 uur durende rit rijd je door interessante dorpen van de lokale Mijikenda-stam, of van de Masai- en Taitastammen.

Laat je verwonderen door de lokale flora die verandert naarmate je Tsavo East nadert.

De Taita heuvels verschijnen naarmate we Tsavo West naderen, gelegen op het Yatta plateau, de langste lavastroom ter wereld.

Voordat we het park binnenrijden om te starten aan de wildsafari, nemen we een korte pauze.

Bij het binnenrijden van het park zul je versteld staan van de grootsheid van het park en zie je onmiddellijk ook heel wat dieren. Onze lunch staat klaar in de door jou gekozen lodge.

Dreaming of the big 5...

Verrekijkers en fototoestellen in de aanslag want je krijgt de kans om olifanten, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden, buffels en verschillende plant- en vogelsoorten te spotten, waaronder de bedreigde kwartelkoning en de Basrakarekiet.

Bron van Mzima in Tsavo West

Naast de adembenemende steppe ontdekken we in Tsavo West ook vulkanen en lavastromen. Bij de bron van Mzima maken we een korte wandelsafari met een gewapende ranger. Deze natuurwandeling neemt je mee naar de nijlpaarden en een aquarium waar je Nijlkrokodillen kunt bewonderen naast verschillende vissoorten, waaronder Tilapia en Zwarte Baars.

Een deel van de film ‘Out of Africa’ werd hier opgenomen.

Om 18.30 uur keren we terug naar de lodge voor een avondmaal en onvergetelijke overnachting.

Dag 2

Tsavo West National Parc naar Amboseli National Parc

Tsavo West National Parc naar Amboseli National Parc

We ontbijten ’s ochtends vroeg en vertrekken even later op wildsafari. We verlaten Tsavo West voor een tocht van ongeveer 3 uur richting Amboseli met een korte stop bij Shetani lava – de meest recente lavastroom van het gebied!

We nemen de lunch in Amboseli in de door jou gekozen accommodatie. Na de lunch is er een rustmoment voorzien. Om 15u30 vetrekken we op avondsafari.

On the top of...

De observatieheuvel biedt een goed overzicht over het volledige park.

Aan de voet van de heuvel leven veel olifanten, buffels, nijlpaarden en een variatie aan watervogels zoals pelikanen en Egyptische ganzen.

Ook luipaarden, wilde honden, giraffen, zebra’s, leeuwen, krokodillen, mangoestes, klipdassen, Dik-Diks, kleine koedoes en meer dan 600 vogelsoorten laten zich hier vaak zien.

What's in a name?

Amboseli is een woord van de Masai stam en staat voor ‘zout stof’.

Tijdens het droge seizoen droogt het Amboselimeer op, en wanneer het waait en het stof waait op laat het een zoute smaak achter.

Het Amboselipark is ongeveer 390 vierkante kilometer groot en bestaat voornamelijk uit moeras. Het herbergt grote kuddes olifanten. Deze olifanten zwerven tussen enerzijds de moerassen en anderzijds tussen de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro (5894 m).

Rond 18.30 uur keren we terug naar de lodge voor het diner en een overnachting.

Dag 3

Amboseli National Parc naar Tsavo East National Parc

Na het ontbijt vertrekken we op wildsafari. We verlaten Amboseli National Parc voor een tocht van ongeveer 4 uur richting Tsavo East.

The Big 5 in Tsavo East

Ook hier krijg je de kans om verschillende wilddieren te bewonderen: leeuwen, luipaarden, zebra’s, giraffen, Servaalse katten, antilopes, koedoes, spiesbokken, impala’s, hyena’s, gazellen, buffels en de rode olifanten (gekleurd door het rode stof).

Vogel, vogels en nog meer vogels…wist je dat je meer dan 500 soorten vogels in het park kan waarnemen, zelfs struisvogels! Ook meerdere soorten trekvogels strijken hier neer.

Daarnaast staat Tsavo East gekend als de thuisbasis van de grootste kuddes olifanten in Kenia. De olifanten (en onder meer nog vele ander dieren in het park) hebben een rode kleur door het rode stof waar ze zichzelf mee bedekken als bescherming tegen de insecten.

"Maneaters" of Tsavo

De leeuwen van Tsavo hebben hun naam te danken aan het boek en de film ‘The Maneaters of Tsavo’, waarbij de leeuwen meerdere spoorwegwerknemers opaten tijdens de 20e eeuw. Door hun slechte gebit waren ze niet in staat om hun normale prooien, buffels of gazelles, te verscheuren, dus vielen ze mensen aan. Deze leeuwen werden later gedood.

We lunchen in de safari lodge of het safari camp naar keuze.

Na de lunch is er een moment van rust tot 16.00 uur waarna we op avondsafari vertrekken tot 18.30 uur. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in de accommodatie naar keuze.

Dag 4

Tsavo East National Parc naar ZumZum beachhouse

’s Ochtends vroeg gaan onmiddellijk op wildsafari.

Op dat moment is de kans namelijk het grootst om nachtdieren te spotten wanneer ze terugkeren naar hun schuilplaatsen.

Vervolgens ontbijten we en vertrekken we opnieuw richting ZumZum Beachhouse.

Inbegrepen

 • Een exclusieve privésafari in een 4×4 Land Cruiser
 • Chauffeur-gids met meer dan acht jaar ervaring
 • Onbeperkt water/Cola/Fanta/Sprite in de 4×4
 • Safari-checklist
 • Overnachting volgens het programma
 • Alle maaltijden op safari, beginnend met lunch en eindigend met het ontbijt op de laatste dag
 • Toegangstickets parken
 • Toeristenbelasting
 • Wifi

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • Drankjes in de lodges en kampen op safari
 • Extra optionele activiteiten bovenop het programma
 • Bezoek aan Masai dorp